Back
Home » Products » Heels » Saara » Saara

Saara

(54 customer reviews)

RM189.00 RM149.00

  • Specially designed for those who active, long walk and standing at work place.
Pitch Black
Tawny Brown
Nude Blush
Sahara Sand
Oily Black
Vanilla Cream
Walnut Brown
Stone Grey
Honey Brown
Bronze
Ebony Black
Olive Green
Dark Grey
  • 4/35
  • 5/36
  • 6/37
  • 7/38
  • 8/39
  • 9/40
  • 10/41
Clear
Estimated delivery between 2021/09/21 - 2021/09/23
Accept for Exchange Size

Size Chart Saara

US EU Length (CM)
4 35 22.5
5 36 23.0
6 37 23.5
7 38 24.0
8 39 24.5
9 40 25.0
10 41 25.5
SKU: SLE-NEW Category:
Description

Description

Saara was constructed with materials made from durable microfiber and hard to peel off.

 

Saara’s size ranging from 4/35 up to 10/41. We encourage to measure your feet in CM and compare with sizing chart.

Saara’s heel height is only 1.5  Inches. This heel height is optimum to provide heel comfort and back bone care during long standing and walking backed with our research.

It is only 200GRAMS per side for Saara.

Saara was embedded with Ortholite Insole. Ortholite Insole provides cushioning-effect for your feet from long walk or standing. It is light-weight and cools your feet and provide humidity control from sweat.

IMG_6289

ORTHOLITE INSOLE

Backed With Ortholite Insole Technology

Our shoes were developed with Ortholite Insole Technology specially designed for those who active, long walk and standing at work place.

HIGH QUALITY MICROFIBRE

Bespoke Premium Microfibre

The upper part was made from premium Microfibre that is water resist and also easy to clean.

Saara USP-01
JohorStudio.com

WATERPROOF

Water Resist & Easy To Clean

The upper part was made from premium Microfibre that is water resist and also easy to clean.

FLEXIBILITY

Pure Comfort & Flexible

Every outsoles were innovated from all-natural rubber which is very nimble to ensure your feet move with comfort all day long.

JohorStudio.com
20190819 Ijmal 20190819 2 0024

PRESSURE CALIBRATION

Foot Pressure Evenly Distributed

At IJMAL, our insoles went through sophisticated R&D process. Pressure on foot evenly distributed to optimally reduced foot pain from long walk and standing.

HONEST REVIEW

Mahirah
Read More
Alhamdulillah received in good condition and as described, nice packaging too 👍🏼 the size fits well, just follow the size guidelines given. 1st time buying here and I’m satisfied 🥰
Meriam
Read More
I have received my shoes, very pleased at a first glance, trying it, very comfy..before this difficult for me to find a comfy shoe, just stick with skechers, not so elegant..
Muna
Read More
Taking my ijmalshoes for a walk to The Curve for dinner today. I can definitely confirm that this pair shoes is super comfortable, the are padded at the right areas to prevent discomfort and pain. Definitely worth the money, and definitely recommending it to everyone..
Previous
Next

FREQUENTLY ASKED QUESTION

Yes. We provide 14 working days for shoes exchange process and must comply with exchange policy inside envelope sent together inside the box.

IJMAL use standard Malaysian size. If you are wearing size 39, then size 39 from IJMAL should not be a problem. If you have received incorrect shoe size for your purchase, we do provide shoes exchange policy.

For self-measure size guideline, kindly click link “Size Chart” below.

 

https://www.ijmal.my/size-chart/

Yes. We suggest for other IJMAL shoes series which are MOONA and ADEENA for extreme wide-feet cases.

Absolutely yes. Embedded with “Ortholite Insole” technology which assist SAARA to provide cushioning-effect at heel area and helps for prolong walking & standing.

Additional information

Additional information

Weight 0.89 kg
Reviews (54)

54 reviews for Saara

  1. azurakimura (verified owner)

    Give u all 5⭐ for Saara Basic.
    Kasut yg simple dan sgt selesa. Please buat color cream, moss green and denim blue pula ye. Thanks.

  2. SARAH SYAZA SAAD (verified owner)

    Selama ni saya tengok dari jauh je and baca review orang. Kali ni, baru beranikan diri nak beli hihi. SAARA LIMITED EDITION MEMANG BEST!!! Insole lembut and jahitan kasut pun kemas memang setaraf international standards 😊😊 Lepas ni, boleh lah repeat order untuk kasut yang lain pulak.

  3. NOORUL IZDIANY MOKHTAR (verified owner)

    Baru try2 pakai sebelum guna g opis. So far mmg best. Super comfort. Harap dapat pakai lama setanding dgn harga nya.. Saya ni sejenis kalau dah pakai.. Mmg pakai yg tu je sampai lunyai.. Tenkiu Ijmal. Lepas ni boleh design yang lain plak utk official gi opis. Simple and sofistikated

  4. Naqiah Nordin (verified owner)

    Alhamdulillah,
    pengalaman pertama membeli kasut Ijmal.
    1. Sangat selesa
    2. Pembelian yang sangat mudah di website.
    3. Saiz? Ikut sahaja guideline. Kena ada effort mengukur kaki sendiri sahaja, insya Allah kasut yang dibeli tak salah saiz.
    4. Harga sangat berpatutan dengan kualiti.

    Secara keseluruhannya, puas hati ❤️

    Terima kasih Ijmal.

  5. Siti Rafeah Ibrahim (verified owner)

    Super comfy!! ❤️ sgt.. Terima kasih Ijmal. In shaa Allah akan repeat order lps nie, design lain pulak.. 🥰

  6. inayah.khasan (verified owner)

    Saya tak pernah ada pengalaman beli kasut secara online. Ini pertama kali dan kasut pertama dari Ijmal. Saya betul2 tak sangka masa pertama kali sarung kasut Saara Limited Edition nie ke kaki ia sangat2 selesa dan menepati piawaian pemilihan kasut sama macam yang akan saya cari terlebih dahulu di butik² kasut. Iaitu keselesaan kaki. Lagi² lepas melahirkan anak, saya extra selektif memilih kasut. Apapun saya sangat berpuas hati dengan service dari team ijmal, pakaging produk, sehingga ke produk yang saya terima semuanya tip top! Dan lagi satu jahitan kasutnya sangat kemas dan kesan gam pada kasut juga kemas. Good job ijmal 👍🏻👍🏻👍🏻

  7. Ruslinda Abdullah (verified owner)

    Tak boleh nk upload gambar yer.. sy dh ‘ter-beli’ dua pasang kasut Saara – Dark brown & Black. Tgh pikir nk tambah lagi satu warna olive green…. service Super Excellence… very profesional. Saya juga amat cerewet bila bab beli kasut. Saya hanya akan beli kasut jenama C…. yg jauh lebih mahal walaupun kualiti hampir sama. Ternyata, bila cuba pakai td ke ofis.. mmg sgt2 selesa.. dan tak sakit kan kaki…After this, my daughters pulak nak order utk pakai ke sekolah… selesa sgt katanya..

  8. nhajar69 (verified owner)

    saya sudah dapat kasut saara, terima kasih byk2….saya sgt suka dgn packaging, rasa mcm dpt barang eksklusif, sayang nak buang kotak kasut, kasut pun sgt2 selesa n lembut…x melecet…rasa nak beli lagi warna lain…saya pertama kali beli kasut online, saya mmg ikut saiz ukuran yang diberi, alhamdulillah kasut sampai sgt selesa dan saiz yg sesuai..terima kasih IJMAL…

  9. rohai442 (verified owner)

    Alhamdulillah kasut dah sampai. Sangat sangat cantik, selesa dan best bila mengayakannya. Saya suka, dan akan beli lagi.😊😊😊

  10. Royanty Abdul Samad (verified owner)

    Memang tak salah pilih Ijmal.. Koleksi Saraa mmg selesa dipakai. Mula2 tu ragu2 jgk nk beli. Tapi tgk review semua ckp bagus. Dah beli dah cuba baru tau..

  11. maisarah5196 (verified owner)

    Sangat2 puas hati
    Saya salah beli saiz , kemudian minta untuk tukar saiz.Hari yang sama mereka hantar balik kasut pada hari terima kasut yang saya return.
    Customer service tiptop!
    Sales team superb!
    Kasut sgt2 selesa.Kaki saya cepat berpeluh.
    Pakai Ijmal Saraa ni kaki tak bau
    Sangat2 di alukan untuk membeli kasut ni
    Kualiti seiring dengan harga

  12. farah.sudaidah (verified owner)

    Kasut tip top

  13. Zainal Ariffin Yang Ahmad (verified owner)

    Tapak yang sangat lembut sesuai untuk yang banyak berjalan. Selesa sangat!!

  14. Mardhiah Shari (verified owner)

    Super comfy.. Best sgt kasut saara..

  15. ayufareez8886 (verified owner)

    Alhamdulillah..kasut dah sampai..best kasutnya..ada rakan siap test dulu ok ke x kasutnya 🤭..first time pakai kasut yg x melecet di belakang kaki 👍👍👍..

  16. Siti Sarah Mohamad Isa (verified owner)

    Dah cuba dan sangan cantik dan selesa. Alhamdulillah cukup dengan saiz kaki. Antara design yang ada saiz 10. Harap ada lagi design lain untuk saiz 10 untuk panjanh 26 cm. Delivery juga cepat dan semua diterima dalam keadaan yang baik.

  17. MahirahJ (verified owner)

    Alhamdulillah received in good condition and as described, nice packaging too 👍🏼 the size fits well, just follow the size guidelines given. 1st time buying here and I’m satisfied 🥰 sy beli ya, terima kasih

  18. Nurzafirah Nasoha (verified owner)

    Kasut yang sangat cantik dan yang paling penting sangat selesa. Sesuai sangat untuk orang yang banyak berjalan dan banyak berdiri macam saya. Memang terbaik dan saya sangat sukakanya !!!

  19. rogayaha (verified owner)

    kasut dah sampai. Memang selesa pakai. Tapi yg 1st time saya order dulu tahun 2019 kalau tak silap, tapak kasut dah mula menipis. Kalau berjalan dekat jalan berbatu terasa tapak kaki. Maybe boleh improve untuk tebalkan lagi di bahagian tapak kaki sebab dah hampir 2 tahun pakai jenama Ijmal dapat rasa perbezaan kasut yang baru pakai dan yang lama dah pakai. Insole pun lama2 boleh terkupas. Ikhlas dari saya.

  20. Steffanie (verified owner)

    Material yang sangat selesa dan bagus untuk posture even lama berdiri

  21. Norina (verified owner)

    Saya suka design Ijmal…Cantik yet simple…pakai pun selesa..dh 2 pasang beli..tapi satu kasi kat emak..thumbs up to Ijmal

  22. SUHANA BINTI HAJI IBRAHIM (verified owner)

    Alhamdulillah kasut yang sangat selesa 1st time cuba nak pakai bila kasut dah sampai
    Berbaloi 👍👍👍

  23. Cahaya (verified owner)

    Great shoes! Sangat suka dgn kasut Saara dari Ijmal. Saya ada masalah mencari kasut yang sesuai, dan sebenarnya tidak berani membeli kasut secara online.
    Namun kasut dari Ijmal telah mengubah pendapat saya. Terima kasih team Ijmal.

  24. Rohana Muhammad (verified owner)

    Aalhamdulillah…kasut yg selesa sgt dikaki..utk yg byk berjln dan berdiri mccm sy..mmg terbaikla kasut ni..dh 2x bli kasut ijmal ni..selesa sgt..
    Nk bli lgi..😀

  25. Rohana Muhammad (verified owner)

    Saya dh pakai kasut saara ni 3mggu..sgt2 selesa..sy byk berjalan dan berdiri..bila pakai kasut ni rasa lembut je ditapak kaki…sblm ni sy pakai moona..selesa jgk….nti nk bli lgi..

  26. Norazlina Jamaluddin (verified owner)

    Saara kasut Ijmal ketiga (sebelum ini wedges sakura dan Adeena limited edition) pilihan saya, sgt2 selesa…dapat je terus pakai. Tak sakitkan kaki langsung….

    inilah kasut yang saya cari2 selama ni…otw nk beli warna lain pula…

    Terima kasih Ijmal kerana mencipta kasut yang terbaik ini.

  27. Husna Mohamad (verified owner)

    Saara Limited Edition best! Sekali pakai rasa dah tak nak cabut dah. Sangat selesa and paling best, boleh dapatkan warna yang cantik!

  28. Hafiza Bt Md Halim (verified owner)

    Sangat selesa. Saya mempunyai masalah tulang belakang dan telah memakai kasut m******* sebelum ni. Saya cuba ukur dan alhamdullillah saiz betul. Saya sebagai guru sentiasa berjalan dan berdiri. Takde rs sakit kaki dan badan selepas pakai lasut Ijmal ni. Patern pun cantik. Insyaallah akan cuba warna lain pula.

  29. Hailini Hilmi (verified owner)

    Saya memang memerlukan kasut yang selesa untuk berdiri lama apabila berkerja. Memang selesa kasut ni cuma mungkin jari kaki saya sedikit panjang membuatkan terasa sempit sedikit. Tapi selain tu kasut ni terbaik, bersesuaian dengan harganya. Sangat berbaloi.

  30. Noor Razia (verified owner)

    Kasut yang sangat selesa.
    Terima kasih Ijmal.

  31. asmidaba (verified owner)

    Apabila membeli Saara dari Ijmal, puas Hati akan kasut yang memang selesa dan sangat sesuai untuk dipakai jika mengajar di kelas di mana saya perlu berdiri lama. Berbaloi dengan pembelian kerana saya tiada masalah melecet pada atas tumit kaki.

  32. Rashidah ahemy (verified owner)

    Alhamdulillah kasut yg sgt selesa..sesuai utk sy yg bkj yg byk berjalan n berdiri..thanks ijmal 💕💕💕💕

  33. Nurul Aznita (verified owner)

    Pada hari pertama pakai, kasut terasa keras sebab baru lagi. Setelah beberapa hari, kasut serasi dengan tapak kaki. Kaki tak melecet. Sesuai dengan kerjaya saya sebagai guru. Kawan-kawan pun berminat dan ingin mencuba ijmal

  34. Noor Hafilah Nawawi (verified owner)

    Dah lama teringin memiliki kasut Saraa dr Ijmal. Tp belum ada rezeki. Alhamdulillah akhirnya dapat juga beli 2 pasang. Kagum dengan first impression.. pembungkusan yang menarik dan kemas. Apabila sarung kan kasut Saraa, saya amat teruja. Sungguh selesa dan memudahkan pergerakan. Kasut pula simple dan cantik. Terima kasih IJMAL. Nanti nak cuba kesut selain Saraa pada masa akan datang. Semoga IJMAL sentiasa sukses.

  35. Cikgu Munirah (verified owner)

    Alhamdulillah…Alhamdulillah..Alhamdulillah
    Sangat2 selesa kasut Saara dari Ijmal. Memula kakak saya beli dahulu, lepastu saya cuba pakai. Saya pula jatuh cinta dengan kasut Saara Ijmal terus saya oder. Dah selamat sampai. Selesa sgt2 saya bagi 10 bintang dan lebih. Terima kasih Ijmal perkenalkan kasut yang selesa dan berbaloi dengan harga.

  36. zaira (verified owner)

    Saraa limited edition BEST sgt2!! serius selesa and kaki x sakit masa berjalan.. rasa berjalan atas span.. ni la kasut yang saya cari2 selama ni..For sure saya akan repeat and try another design plak pasni..lagi satu, sevis tip top ya guys.. GOOD JOB IJMAL! =)

  37. Marini Zaman (verified owner)

    Kasut Saara sangat selesa. Panduan ukuran saiz kasut yang mesra pengguna. Bungkusan yang ekslusif, sangat kemas, cantik dan rapi. Pembelian yang berbaloi dengan harga.

  38. Norazura Suyong (verified owner)

    I love saara ni,alas tapak lembut,senang bergerak dgn kasut ni. I dah siap beli simpan stok

  39. Fara (verified owner)

    aaa in lovee sgttt dgnn kasut saraaa nii kaayy!!! canteekk..i sukee bentukk die yg simpleee..nicee gilaaa..i pakai g ofis..rasa mcmm bersemangat sbb pakai kasut sara..die ade tumit sikit tp x tinggi ponnn..just nicee jee..first time i try beli kasut online..i takut sikit sbb x bole rase sendiri kan sebelum beli..tp alhamdulillah not bad..cuma size tu la..kaki i ni mmg susah sikit..i pakai tu mcm besar sikit tp kalau amek kecik takut ketat sakit kaki pula..besar sikit bole pakai stokin tebal sikit kann..pape ponn thankss ijmall!! pls kuarkan bykk lgg designn and colorrr..will repeatt 🥰🥰

  40. WAN NOR AZLEN MOHAMAD (verified owner)

    Very comfortable. My fifth Saraa shoes

  41. Anonymous (verified owner)

    Comfort

  42. Faliza (verified owner)

    Like it to much.. selesa.. saiz mmg ngam..

    Uploaded image(s):

    Image #1 from Faliza
    Image #2 from Faliza
  43. Anonymous (verified owner)

    I love it

  44. Adila C. (verified owner)

    The first Saara that I bought was in Walnut Brown (size 35). It feels like wearing a pair of Clarks shoes! So, I bought another pair which is in Nude Blush colour (size 36 because I feel like my feet are slightly bigger & longer than they used too after giving birth, LOL) and I love them the same way as I feel for the first pairs that I bought before. Please produce more of Saara. I don’t mind having too many Saaras because I love Saara so much! 😘

  45. Anonymous (verified owner)

    Serius best. Alhamdulillah selesa n bergaya❤️

  46. Anonymous (verified owner)

    Sangat selesa bila dipakai, saya memang puas hati dengan produk keluaran ijmal..

  47. Anonymous (verified owner)

    Recomended..the best comfort shoes..

  48. Norulhuda (verified owner)

    Very comfortable…classy!

  49. Anonymous (verified owner)

    best quality shoes with excellent service. tq

  50. Pn.Thenmoli (verified owner)

    Pembelian cover shoes secara manual selalunya menyakitkan hati dan menyakitkan kaki!! Maklumlah saiz kaki saya 40. ☹️ Tetapi untuk pertama kali pembelian cover shoes daripada IJMAL secara ONLINE, telah memberikan kepuasan dan rasa gembira yang tak terhingga🤩. Kasut Saara sangat selesa dipakai dan sesuai dipakai ke kerja. Terasa seperti membuka hadiah yang terbaik untuk diri sendiri. Saya pasti akan rekomen kasut daripada IJMAL kepada keluarga dan rakan-rakan saya. Terima kasih IJMAL.

  51. Rosnah (verified owner)

    sangat selesa dipakai

  52. Norzaemah Azman (verified owner)

    Very nice packaging . A shoes very nice and comfortable. Suitable for working and casual day.

  53. NUR DALILAH (verified owner)

    Comfortable, very nice colour (I love pink 😘), I love the cutting of the shoe.. And the packaging was very nice and sweet…like you received a gift from someone 😍😍.. Next, want to try maysaa or saara luxe.. 👍👍👍

  54. Anonymous (verified owner)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *